Gjør det selv

PUSSLESPILL- hjemmelagd med stikksag

Moro for hele familien med dette DIY tre puslespill

Skriv ut siden

Hold liv i barnas kreativitet med dette familievennlige prosjekt som du kan fullføre og nyte som et team. Lær barna å måle, spore, slipe og male. Men overlat skjæring til de voksne.

 1. Oversized Jigsaw Puzzle 03

  Lag en jevnt størrelse på brikkene ved å dele kryssfiner arket i et rutenett. Mål og merk vertikale og horisontale hjelpelinjer, i dette eksempelet hver 20cm. Gjør merker med blyant langs hver kant av brettet og koble merkene sammen med en linjal eller målestokk. Du vil sitte igjen med 36 nettruter for å lage hver puslespill brikke.

 2. Oversized Jigsaw Puzzle 04

  Den raskeste og beste måten å lage puslespill brikker er å starte med en sjablong. Det er enklest å kutte ut fire til seks figurer fra et stykke.Tegn avrundede frihåndsformer langs de rette kantene på kortet og klippe dem ut med saks. Unngå å lage kompliserte figurer med brå svinger eller flere rette kanter, og hold målestokken rundt 1/3 av rutenett.

 3. Oversized Jigsaw Puzzle 05

  Tegn med blyant minst tre figurer på hver sider av rutenettet, unntatt ytterkantene. Formen kan møte indre eller ytre av et kvadrat, med rett kant i kant med rutenettet. Bare ta vare å randomise mønsteret og bruke alle dine sjablong former. 

   

 4. Oversized Jigsaw Puzzle 06

  Fest kryssfiner stykke til en arbeidsflate eller sagbukk med den skisserte siden vendt opp. Start ved et hjørne og skjær sakte langs dine retningslinjer med stikksag og et fint tre-skjæreblad. Unngå å skjære for fort og hold alltid to hender på sagen til enhver tid når du skjærer. 

 5. Oversized Jigsaw Puzzle 07

  Gjør de gigantiske puslebitene  enklere å sette sammen ved å runde de skarpe kantene på enkelte brikker med en slipemaskin. 

 6. Oversized Jigsaw Puzzle 08

  Etter sliping av kantene av hver enkelt brikke gjør dine sammensatte puslebiter klare for maling ved å slipe hele overflaten. Dette vil fjerne eventuelle gjenværende blyantstreker eller skarpe kanter som følge av skjæring. Børst av sagflis fra alle overflater på hver brikke, med en ren klut.

 7. Oversized Jigsaw Puzzle 09

  Monter puslespillet og skisser et grovt mønster med en blyant eller olje pastell før maling med akrylmaling. Olje pastell er enkelt å tegne  tre.   Tips: Du kan gjøre puslespillet mer utfordrende ved å male et mindre mønster.

 8. Oversized Jigsaw Puzzle 10

  Beskytt det malte puslespillet med et tynt lag med polyuretan spray forsegling. Sats på en vanntett forsegling og spray alle flater for å beskytte mot fuktighet. 

 9. Oversized Jigsaw Puzzle 11

  Ta med puslespillet til et stort område for eksempel stuen eller et stort bord. Samle hele familien for å montere sammen.

 10. Oversized Jigsaw Puzzle 12

  Hold brikkene tørre og innenfor rekkevidde ved å lagre dem i en stor tre kasse innendørs.

PUSSLESPILL- hjemmelagd med stikksag